Tack för Karlslundsfestivalen 2017

T A C K !! T A C K !! T A C K !!

Vi kan inte med ord beskriva vår djupaste tacksamhet till alla er som vart delaktiga i årets Karlslundsfestival. Vilken fantastisk helg! Fredagen började med regn men till kvällningen sprack det upp och tillslut blev det en toppenkväll. Lördagen började med strålande sol och avslutades på bästa möjliga sätt. En grym uppslutning av alla ni härliga besökare, TACK! Helt otroligt! Publikrekord! Tack alla grymma artister, TACK! All grym personal – VILKET TEAM, TACK! Alla ni sponsorer och samarbetspartners som hjälpt oss och gjort detta möjligt!

Elit Industristängsel AB, Bilda Gävleborg, Cramo, IncoRent AB, Rotary, Imagine Sweden, Appertiff Workshop, Granström Ljud & Ljus AB, Grillkol.se, Hyr-X i Bollnäs, PS Training by Peter Ståhl, Musikaffärn i Bollnäs, EstradLjusdal, S. Petersson Guld & Ur, Hello Pollo, Bollnäs Lastbilscentral, Borab Bollnäs-Ovanåkers Renhållning AB, Polisen Bollnäs, Söderhamn, Ovanåker mfl.

TACK TACK TACK!!

Foto: Gabriel Trosell

Hooligan Kitchen

I år blir det nya kockar på festivalen, duon Hooligan Kitchen kommer stå och tillaga härliga grillade hamburgare, karré/vegetarisk-wrap samt en fräsch vegansk soppa. Ni beställer maten i baren, hämtar ut i luckan och njuter sedan till skön musik. Köp sedan kaffe och bulle alternativt en mjukglass om vädret är strålande!

Posted in Mat

Kajsa Karp till Karlslundsfestivalen 2017

I kärlekens tecken vill vi varmt välkomna årets sista och andra svenska reggae artist till Karlslundsfestivalen 28-29 juli 2017! Det handlar om ingen mindre än Kajsa Karp!

Kajsa Karp släppte sin första låt i september år 2014 och har sedan dess uppmärksammats för sin musik och sina texter och har hörts på radio, i intervjuer och på klubbar och festivaler. Kajsa sjunger bland annat om rasismens framfart i vårt avlånga land och om objektiviseringen av kvinnokroppen. Kajsas första album heter ”Status”.
Hon säger att hon upplever att det finns en ständig strävan efter att uppnå status och att pengar och materiella ting ofta är det som värderas högst i vår kultur. Kajsa är trött på hetsen efter att uppnå status och sjunger att hon inte vill vara en del av en värld som byggs på skisser och tabeller, utan att hon vill vara en del av en värld som byggs på solidaritet.

Kajsa har senare släppt låtar som ”Ensam är inte stark” och det senaste släppet är låten ”Kakmonstret” där hon gör ett samarbete med Ska-bandet The Uplifts.

Med sig på scenen kommer Kajsa att ha DJ Selecta Don Simon och flöjtisten Isak Mörtzell.

Vinnare av bandtävlingen 2017

Vinnaren av Karlslundsfestivalens bandtävling 2017 är Blue Khan, en trio grabbar från Bollnästrakten med smak för metal och stonermetal vilket speglas i musiken. Med en nysläppt EP ute på Spotify, iTunes mm. tar vi oss vidare på nästa stig i våran riktning. Men för att bäst förklara oss och våran musik säger vi, ”vi är vi”.

Syster Sol till Karlsundsfestivalen 2017

Svenska reggaedrottningen Syster Sol är klar för Karlslundsfestivalen i Bollnäs 28-29 juli 2017! Ständigt aktuell och med scenvana och rutin som få andra i detta land! Syster Sol är tillbaka med nya låtar som är ett litet kliv ifrån rootsreggaen hon kommit att förknippas med, men den västindiska kärnan är fortfarande närvarande. Hon har låtit sig inspireras av samtida dancehall, men de stora inspirationerna är och har alltid varit artister som går sin egen väg – ett exempel är Erykah Badu.

Det här är början på ett nytt kapitel för Syster Sol. En ny, mogen, men mångbottnad artist som fortfarande är villig att experimentera. Men framför allt inte räds för att säga som det är och blotta sitt inre för vad som är rätt här i världen. 2017 är Isabel ”Syster Sol” Sandblom Stjärne en independentartist med egna etiketten Galant och redo med det nya släppet som är ett form- och genreexperiment. Den ständige parhästen Carl-O är som vanligt djupt inblandad i projektet, så Syster Sol som reggae-Sverige blev förälskade i finns i allra högsta grad fortfarande.

Festivalens officiella Spotifylista 2017

Peppa redan nu inför sommaren! ☀️

Vill du få bättre koll på de hittills släppta artisterna? Ja, då har vi gjort det superenkelt för dig och samlat ihop några låtar och gjort en gott & blandat spellista på Spotify! Hit it!

https://open.spotify.com/…/…/playlist/3DhRhxsB34uwnHo340fPjx

Dödshoppet på Karlslundsfestivalen 2017!

Har du vad som krävs eller är det bara mycket snack och lite verkstad? Upp till bevis och anmäl dig redan nu! 💥

https://youtu.be/a8Ar80iAgE4

Information
18-års åldersgräns.
Ingen anmälningsavgift (det ingår ett 1-dags festivalpass och mat + dryck under tävlingsdagen för deltagare).

Regler
Deltagarna kommer kasta sig ut från det tolv meter höga hopptornet, gå för magplask men så sent som möjligt vika ihop kroppen till en räka.
I kvalet är det klassisk döds som gäller men i finalen tillåts trick.

Tävlingsupplägg
Klassiskt Döds (inga volter eller rotationer)
Uppvärmning
Kval
Final

Sponsorer
Appertiff Workshop
Hello Pollo
Fler tillkommer.

Mer information: https://www.karlslundsfestivalen.se/dodshoppet/

100 dagar kvar

Det närmar sig med stormsteg! Snart bara 100 dagar kvar till årets upplaga av Karlslundsfestivalen och VIP-biljetterna är redan snart slut! Köp biljett nu och du har möjligheten att hänga med bl.a. Pastorn i The Kristet Utseende!